Het installeren van jouw badkamer

Een badkamer installeren is vaak geen simpel klusje, er komt veel bij kijken! Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden waardoor deze klus een stuk gemakkelijker wordt. Ga jij de badkamer zelf verbouwen of besteed je het uit? Het voordeel van zelf de badkamer plaatsen is dat dit veel scheelt in kosten maar het kan een flinke uitdaging zijn. Kies je voor de badkamer laten plaatsen? Dit bespaart je een aantal dagen klussen en je hebt garantie dat de badkamer montage perfect wordt uitgevoerd. Meer weten over de installatie van de badkamer? Wij lichten de mogelijkheden voor je uit, waardoor je na installatie optimaal geniet van jouw nieuwe badkamer! 

Het installatieproces van jouw badkamer

Hoe lang bedraagt de tijdsduur van het installeren voor een badkamer en wat komt er allemaal bij kijken? Er komt beslist veel meer bij kijken dan je zou denken. Voordat je een badkamer gaat uitkiezen is het zeer belangrijk dat je het inmeten van de badkamer secuur uitvoert. Hierdoor weet je precies wat past en eventueel technisch mogelijk is in de ruimte. Ook helpen deze precieze afmetingen de badkamerspecialist tijdens de voorbereidingen voor het plaatsen van de badkamer. Wanneer je een mooie badkamer hebt uitgekozen kan de verbouwing beginnen. Indien je nog een oude badkamer hebt, zal deze gedemonteerd en gesloopt moeten worden. Dit kun je zelf doen of laten uitbesteden door de installateurs van Badkamer verbouw. Indien je de ruimte anders wilt indelen zullen elektriciteit en waterleidingen verlegd moeten worden.
Na het slopen van de badkamer en het verplaatsen van leidingen, kan het bezorgen van de badkamer ingepland worden, maar meestal is het sanitair al geleverd zodat de installateur goed zicht heeft en alles grondig kan controleren. De bouw kan beginnen! Het sanitair wordt aangesloten, de tegels worden gelegd en de ruimte wordt netjes afgewerkt. De badkamer is klaar! Wil je deze stappen allemaal zo snel mogelijk laten verlopen? Badkamer-Verbouw ontzorgt je graag wanneer jij een complete badkamer aanschaft. Alles wordt uit handen genomen en jij geniet binnen korte tijd van jouw nieuwe badkamer. 

De kosten van een plaatsing of verbouwing

Wat zijn kosten voor het installeren van een badkamer? Dit is een veel gestelde vraag waar niet eenvoudig een eenduidig antwoord op gegeven kan worden. De totale kosten voor het plaatsen van de badkamer is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste bepaalt de grootte van de badkamer de prijs, evenals de keuze van het sanitair en wand-vloertegels. De kosten voor het installeren van de badkamer hangen ook af van of er nog een oude badkamer gesloopt moet worden of dat er direct geplaatst kan worden, zoals in een nieuwbouw woning. De beste inschatting op de vraag ‘Wat kost een badkamer plaatsen?’ is een vanaf prijs van €7000. Wil je een gespecificeerde prijs voor de kosten van montage van jouw badkamer? Neem dan contact op met Badkamer-Verbouw en laat je adviseren. 

zelf een badkamer installatie of door badkamer verbouw installeren

Ben jij handig en heb jij twee rechterhanden? Dan is het zelf installeren van de badkamer een mogelijkheid. Echter komen er vaak handelingen bij kijken die je beter aan een badkamer installateur over kunt laten. Zo dien je er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat leidingen soms verplaatst moeten worden en tegels opnieuw moeten worden gelegd. Dit zijn geen eenvoudige klusjes, en verzekeringstechnisch is het soms onverantwoord om eigenhandig dergelijke werkzaamheden uit te voeren.  Het grootste voordeel van het laten plaatsen van de badkamer is dat je een garantie hebt dat de badkamer installatie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Breekt er per ongeluk toch een glazen douchewand tijdens het plaatsen? Dan is de installateur hiervoor verzekerd, waardoor je direct een nieuw exemplaar krijgt.
Wil je bij een van onze partners een nieuwe badkamer kopen? Kies dan voor een complete badkamer inclusief montage. De badkamerinstallateurs nemen hierbij het volledige project in handen. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar een elektricien, loodgieter, tegelzetter of badkamer installateur. De nieuwe badkamer inclusief montage wordt vaak tegen een extra scherpe prijs aangeboden, waardoor dit een hoop scheelt in kosten. Ook kun je een gedeelte van de installatie uitbesteden, misschien wil jij jouw oude badkamer slopen? Een complete badkamer inclusief slopen en montage is ook een mogelijkheid bij Badkamer- Verbouw.