Wat kost een nieuwe badkamer?

Wat kost een nieuwe badkamer? Vanzelfsprekend hangt dit sterk af van uw eisen, budget en hoeveel werk u laat uitbesteden. Toch geven wij u een prima indicatie bij onze online badkamer advies. Wilt u de volledige badkamer vernieuwen, of gaat u alleen voor een nieuwe inloopdouche of een badkamer meubel? Welke kwaliteit meubels kiest u? Gaat u voor nieuwe tegels of laat u uw huidige tegels zitten? 

wat zijn de kostenposten?

Stel, u wilt de complete badkamer laten renoveren, dan bent u al snel €1.000 tot €3.000 kwijt aan badkamermeubels en accessoires ligbad, afvoer, badkraan, badscherm, wastafel, wastafelkraan, spiegel, wandtoilet, drukknop, designradiator, wc rol-houder, handdoekhouder. Daarnaast moet u nog tegels kopen. De totale prijs hiervan is afhankelijk van de grootte van uw badkamer en de kwaliteit van de tegels. Houd rekening met enkele honderden euro's tot enkele duizenden euro's want de prijs varieert in het bijzonder qua type, afkomst, en merk van de tegels. 


Kosten montage

Tenslotte rest daar nog de montage. In veel situaties moeten leidingen worden verlegd voor de nieuwe indeling van de badkamer. Er dient getegeld te worden en de nieuwe meubelen moeten worden geïnstalleerd. Ook het ontwerp van de badkamer is sterk bepalend voor de totale prijs van de montage. U kunt hierbij echter een vuistregel in acht nemen bij het opstellen van uw budgetten. Vuistregels: de montage van een badkamer kost ongeveer net zo veel als de spullen die u ervoor aanschaft ervan uit gegaan dat de spullen van goede kwaliteit zijn en een gemiddelde prijs bedragen.

Betaalbare nieuwe badkamer


Voor een betaalbare, complete badkamer "inclusief montage" bent u minimaal €8.000 kwijt. Dit bedrag loopt op naarmate het aantal tegels hoger is en wanneer u liever duurdere apparatuur en accessoires kiest. De meeste mensen zullen bij het kiezen van een nieuwe badkamer uitkomen op een bedrag tussen de €10.000 en €15.000. Bent u handig? Dan bespaart u zichzelf de kosten voor de montage helaas levert het zelfklussen vaak problemen op met de installatie dus kiezen mensen ervoor om een professioneel badkamer montagebedrijf in te schakelen. 


Direct een afspraak plannen