Badkamer verbouwen kosten renovatie

badkamermontage Hengelo renovatie installatie

Badkamer laten plaatsen

Vakkundig monteren van uw Badkamer

Voordat we jouw unieke badkamer kunnen plaatsen, bekijken we de de technische (on)mogelijkheden. Daarvoor brengen we over het algemeen een bezoek bij je thuis. Welke vloer en ondervloer heb je en zijn de bouwkundige constructies wel sterk genoeg? In goed overleg is veel mogelijk, de badkamerspecialisten weten altijd wel een slimme oplossing te bedenken. Badkamer verbouw Hengelo beschikt over jarenlange ervaring, en ziet elk project als een nieuwe uitdaging. 


Wil je een badkamer plaatsen?

Bellen met het badkamer montagebedrijf
06 458 10 990 

Wij monteren badkamers in Hengelo, Enschede, Almelo

We hebben allemaal een passie. Dit is de mijne!

Badkamer verbouwen kosten renovatie 

 
Voor eigenlijk iedereen is de badkamer één van de belangrijke kamer in huis: hier start je én eindig je jouw dag. Is jouw badkamer niet helemaal naar wens? Door deze te verbouwen creëer je de ruimte van je dromen, zodat je helemaal tot jezelf komt
Op deze pagina lees je meer over een badkamerrenovatie. Je leest wat een renovatie inhoudt, hoeveel een exacte badkamerverbouwing kost en wat je bij een verbouwing allemaal optioneel kunt veranderen. Ook krijg je hier veel informatie over de werkzaamheden én lees je hoe je gemakkelijk op het renoveren bespaart. Op zoek naar een aannemer voor jouw badkamerrenovatie? neem dan contact voor een gratis offerte! 

 

Waarom badkamer renoveren?

Dat is allemaal leuk en aardig, maar waarom zou jij je badkamer renoveren? Er zijn verschillende beweeg redenen voor een badkamerverbouwing. Misschien heb je zojuist een woning gekocht waarin de badkamer geheel niet aan alle eisen voldoet: misschien wil je een extra wc of heb je geen ligbad nodig en kies je voor Bad eruit Douche er in

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de ruimte gewoon flink verouderd is. Qua opstellingl is de ruimte niet helemaal meer van deze tijd en ook het sanitair kan zeker een opknapper gebruiken. Bovendien zorgt het verbouwen voor een waardevermeerdering van je woon huis, ook dat is zeker voor veel mensen een aantrekkelijke reden om een renovatie uit te laten voeren door een aannemer.


Kosten badkamer verbouwen

Jij wilt jouw badkamer gaan verbouwen. Maar bedenkt wat kost dit precies? Een goedkope badkamerverbouwing laat je al uitvoeren vanaf gemiddeld €1000,- per m². Hierbij gaat het om een kleine ruimte van ongeveer 4 tot 6 vierkante meter. Ook laat je deze zo simpel mogelijk afwerken.

Ik wil liever een luxe badkamer, wat kost dit?

Voor een luxe badkamer van ongeveer 4/6 vierkante meter moet je rekening houden met gemiddeld €2.333,- per m². De totale kosten lopen in dat geval op tot ongeveer €14.000,-. Hieronder lees je meer over de verschillen tussen een basic, gemiddelde en een luxe afwerking en hoe je de kosten voor het verbouwen van de badkamer kunt berekenen.

Basic badkamer

Een basic verbouwing is een goede keuze als je de ruimte wél wilt opknappen zonder daar veel geld aan uit te geven. Hierbij kies je voor simpel sanitair van een goedkoper merk.

Voor een badkamer van 4 vierkante meter liggende totale kosten rond de €4000,- en bij een grotere ruimte van 6 vierkante meter lopen de prijzen op tot ongeveer €6000,- / 7000,-. Meestal bestaat een basic badkamer uit een douchecabine en wastafel met badkamermeubel. Wil je ook een extra toilet of zelfs een ligbad plaatsen? Dan ligt de totaalprijs natuurlijk hoger.

 

Gemiddelde badkamer

Veel mensen hechten waarde aan de stijl van hun badkamer. Of dit nu modern of klassiek is: bij een gemiddelde badkamer wordt rekening gehouden met de stijl van de tegels, het sanitair en de badkamermeubels. Hierdoor ligt de prijs automatisch iets hoger.

Bij een ruimte van 4 vierkante meter kost een gemiddelde badkamer ongeveer €5.800,- en voor 5/6 vierkante meter ligt de prijs rond de €6.700,-. Qua badkamermeubels moet je denken aan een mooie inloopdouche, een dubbele wastafel met bijpassende badkamerkast en een extra toilet.

Luxe badkamer

Wil je flink investeren in je badkamer én in je huis, dan is een luxe badkamer de beste optie. Onthoud dat de kosten hierbij flink oplopen. Voor een ruimte van 4 tot 6 vierkante meter liggen de totale prijzen gemiddeld tussen de €14.000,- tot €15.500,-.

Wat zit er bij deze prijs inbegrepen?

Bij een luxe badkamer kies je hele luxe en vaak ook duurdere badkamermeubels. Denk aan een uitgebreide inloopdouche of luxe douchecabine. Ook heeft een luxe badkamer vaak een spa-bad met verschillende opties. De badkamer verlichting is ingebouwd en de tegels zijn van de hoogste kwaliteit. 

 

Badkamer verbouwen kosten per m2

Oppervlakte | Afwerkingsniveau | Kosten* | Kosten per m2* wens afhankelijk
6   m2 | Comfort | €5.800 | €966,-
6+ m2 | Luxe | €14.000 | €2.333,-
6   m2 | Comfort | €6.700 | €745,-
6+ m2 | Luxe | €15.500 | €1.722,-

*Let op: het zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je een gratis offerte aan via het offerteformulier.